Асноўнай задачай у гэтай сферы з'яўляецца арганізацыя работы па круглагадоваму забеспячэнню арганізацый гандлю, грамадскага харчавання і бюджэтнай сферы г. Мінска бульбай, свежай і перапрацаванай плодаагародніннай прадукцыяй.
Асноўныя функцыі:
- вывучэнне і прагназаванне попыту насельніцтва на свежую і перапрацаваную плодаагароднінную прадукцыю, вызначэнне патрэбнасці ў плодаагароднінных таварах у асартыменце па горадзе;
- распрацоўка балансаў адукацыі і выкарыстання рэсурсаў прадуктаў раслінаводства, вызначэнне аб'ёмаў стабілізацыйных фондаў для іх рэалізацыі ў міжсезонны перыяд;
- аналіз пастаўкі прадуктаў раслінаводства аблвыканкамамі для закладкі ў стабілізацыйны фонд Мінска на міжсезонны перыяд;
- аналіз выбаркі і падрыхтоўка прапаноў па размеркаванні стабілізацыйных фондаў бульбы і плодаагародніннай прадукцыі;
- укараненне прагрэсіўных метадаў захоўвання бульбы і плодаагародніннай прадукцыі, падрыхтоўкі іх да рэалізацыі;
- аналіз расходавання стабілізацыйных запасаў прадуктаў раслінаводства ў адпаведнасці з зацверджанымі графікамі;
- аказанне практычнай дапамогі гандлёвым арганізацыям па развіцці і ўдасканаленні рознічнага гандлю свежай і перапрацаванай плодаагародніннай прадукцыяй;
- удзел у рабоце рэспубліканскіх і гарадскіх выстаў-кірмашоў харчовых тавараў для прыцягнення дадатковых харчовых рэсурсаў, пашырэння асартыменту з мэтай больш поўнага задавальнення пакупніцкага попыту насельніцтва г. Мінска.